Kalendarium

Maj, 2018

Författarframträdande: Erik Åsard om Politik och retorik

16 Maj

Högaktuell läsning inför det ovissa och spännande valet 2018.  Vad kännetecknar det språk som dagens svenska partiledare använder för att sälja in sina politiska budskap? Vilka skildringar av Sverige och världen finns i talen, vilka bilder och myter används? I Politik och retorik har Erik Åsard analyserat partiledarnas större tal och fokuserar på relationen mellan  Läs mer »

April, 2018

Släkten del 9: signering och bokförsäljning

30 Apr

Författaren Agneta Arnesson Westerdahl är aktuell med romanen Skuggornas tid, som är den nionde delen i Historiska Medias populära historiska romanserie Släkten. Agneta gästar Alsnu vikingadagar för att läsa högt ur, signera och sälja sin bok. Läs gärna mer om Skuggornas tid här.  Var? Alsnu vikingadagar När? 30 april kl 15-20 och 1 maj kl 11-16 Läs gärna mer om romanserien Släkten här!

Bokprat: Sanimir Resic om Jugoslaviens historia

25 Apr

Välkommen till en författarträff om boken Jugoslaviens undergång Det var ett yrvaket och oförstående Europa som 1991 såg konflikterna blossa upp i Jugoslavien. Hur kunde detta ske? Koncentrationsläger, etnisk rensning och folkmord var illdåd som inte längre hörde hemma i ett välmående Europa. Historikern Sanimir Resic berättar initierat om Jugoslaviens undergång, de brutala krigen och  Läs mer »

Författarträff: Maria Gustavsdotter om Prästdöttrarna

23 Apr

Maria Gustavsdotter har gjort succé som författare av historiska romaner. Nu är hon aktuell med Ylvas bok, som är den efterlängtade fjärde delen i hennes historiska romanserie Prästdöttrarna. Hör henne berätta om sina böcker och de historiska händelser som berättelserna bygger på!  Maria Gustavsdotter har gjort succé med sina historiska romaner, inte minst serien Prästdöttrarna där vi får möta  Läs mer »

Författarträff: Set Mattsson gästar bokhandeln i Laholm

18 Apr

Lovordade Set Mattsson är tillbaka med en ny bok om kriminalöverkonstapel Douglas Palm. Nu gästar han bokhandeln i Laholm för att berätta om Kvinnan vid kanalen.  Kvinnan vid kanalen är en förtätad och nervkittlande kriminalroman som speglar de tuffa villkoren i 50-talets Malmö. Återigen fångar Set Mattsson på ett mästerligt vis de historiska stämningarna och miljöerna. Under besöket  Läs mer »

Författarträff i Malmö: Gunnela Björk om Kata Dalström

12 Apr

Kata Dalström var överklassflickan som blev socialist, och som vigde sitt liv åt att åka land och rike runt som politisk agitator. Historikern Gunnela Björk har fångat ett extraordinärt levnadsöde i en kritikerrosad biografi. Ta chansen att höra henne berätta om boken!  År 1894 anslöt sig Kata Dalström till socialdemokraterna. Uppvuxen i en högborgerlig miljö sågs  Läs mer »

Författarkväll med Set Mattsson i Eksjö bokhandel

12 Apr

Lovordade Set Mattsson är tillbaka med en ny bok om kriminalöverkonstapel Douglas Palm. Nu gästar han Eksjö bokhandel för att berätta om Kvinnan vid kanalen.  Kvinnan vid kanalen är en förtätad och nervkittlande kriminalroman som speglar de tuffa villkoren i 50-talets Malmö. Återigen fångar Set Mattsson på ett mästerligt vis de historiska stämningarna och miljöerna. Under besöket på  Läs mer »

Släkten del 9 på Gotlands bokmässa

7 Apr

Författaren Agneta Arnesson Westerdahl är aktuell med romanen Skuggornas tid, som är den nionde delen i Historiska Medias populära historiska romanserie Släkten. Agneta gästar Gotlands Bokmässa för hålla ett föredrag om sin bok. Hon kommer även att sälja och signera boken på plats. Läs gärna mer om Skuggornas tid här. Var? Gotlands bokmässa, Almedalsbiblioteket När? Lördag 7 april kl 14.00-14.30 Läs gärna mer om romanserien Släkten här!

Författarsignering: Set Mattsson gästar Akademibokhandeln Center Syd

7 Apr

Lovordade Set Mattsson är tillbaka med en ny bok om kriminalöverkonstapel Douglas Palm. Han gästar Akademibokhandeln Center Syd för att signera boken! Kvinnan vid kanalen är en förtätad och nervkittlande kriminalroman som speglar de tuffa villkoren i 50-talets Malmö. Återigen fångar Set Mattsson på ett mästerligt vis de historiska stämningarna och miljöerna. Var? Akademibokhandeln Center Syd, Löddeköpinge När? Lördag 7 april  Läs mer »

Deckarkväll med Set Mattsson och Philip Birk i Lund

4 Apr

Möt de aktuella författarna Philip Birk och Set Mattsson under en spännande deckarkväll hos Akademibokhandeln i Lund. Hör Set Mattsson berätta om sin hyllade kriminalserie som utspelar sig i 40- och 50-talets Malmö. Och lyssna till deckardebutanten Philip Birk som spås en lysande framtid på grund av thrillern Kyldygnet. Efter samtalen blir det bokförsäljning och signering, och under  Läs mer »