Kalendarium

Maj, 2017

Maria Gustavsdotter om sina historiska romaner

3 Maj

Maria Gustavsdotter har gjort succé som författare av historiska romaner. Nu i vår är hon aktuell med romanen Den gyllene hårnålen, som är inspirerad av Cecilia Vasas liv. Hör henne berätta om boken! Författaren Maria Gustavsdotter har inspirerats av Cecilia Vasas spännande levnadsöde. Hon som var Gustav Vasas mest omsusade dotter och som nitton år gammal  Läs mer »

April, 2017

Författarsamtal: Maria Gustavsdotter om sina historiska romaner

25 Apr

Maria Gustavsdotter har gjort succé som författare av historiska romaner. Nu i vår är hon aktuell med romanen Den gyllene hårnålen, som är inspirerad av Cecilia Vasas liv. Hör henne berätta om boken! Var? Östersunds bibliotek När? Tisdagen 25 april kl 18:00 Hur? Fri entré, alla är välkomna. Läs mer om Den gyllene hårnålen här!

Författarsamtal: Maria Gustavsdotter om sina historiska romaner

22 Apr

Maria Gustavsdotter har gjort succé som författare av historiska romaner. Nu i vår är hon aktuell med romanen Den gyllene hårnålen, som är inspirerad av Cecilia Vasas liv. Hör henne berätta om boken! Var? Lindome bibliotek När? Lördag 22 april kl 11:00 Hur? Författarfrukost. Fri entré, alla är välkomna. Läs mer om Den gyllene hårnålen här!

Ingmar Karlsson om Roten till det onda

20 Apr

Ingmar Karlsson gästar Karlskrona för att berätta om sin kritikerrosade bok År 1916 satte sig britter och fransmän i hemliga förhandlingar. Ett streck drogs på kartan över det osmanska rikets arabiska delar; områdena i norr blev franska intresseområden och de i söder brittiska. Efter kriget skapades sedan nya stater utan den minsta hänsyn till historia, kultur,  Läs mer »

Ingmar Karlsson om Arvet från Bagdad

13 Apr

Ingmar Karlsson gästar Humanistiska förbundet i Alingsås för att berätta om en av sina kritikerrosade böcker  En av de myter som ständigt återkommer i den europeiska antiislamiska och antiarabiska retoriken är att biblioteket i Alexandria förstördes när kalifen Omar erövrade staden år 642. Ingmar Karlsson motbevisar denna och andra liknande myter, och beskriver i Arvet från Bagdad hur vårt  Läs mer »

Författarsamtal: Maria Gustavsdotter om sina historiska romaner

8 Apr

Maria Gustavsdotter har gjort succé som författare av historiska romaner. Nu i vår är hon aktuell med romanen Den gyllene hårnålen, som är inspirerad av Cecilia Vasas liv. Hör henne berätta om boken! Var? Biblioteket i Arboga När? Lördag 8 april kl 11:00 Hur? Fri entré, alla är välkomna Läs mer om Den gyllene hårnålen här!

Bokrelease för Någonstans brister himlen

6 Apr

En imponerande debut Vi firar utgivningen av Erika Olofssons Liljedahls finstämda debutroman Någonstans brister himlen på Höganäs bokhandel. Varmt välkommen att fira med oss!  Höganäs bokhandel bjuder in till en trevlig kväll med författarsamtal, signering samt mingel med dryck och tilltugg. Någonstans brister himlen är både ett tätt familjedrama och en berättelse om ett Sverige i  Läs mer »

Anna Larsdotter om Kvinnor i strid

6 Apr

Anna Larsdotters gästar tidskriften Historiskan för att berätta om sin rosade bok Kvinnor i strid! Boken utmanar våra invanda föreställningar om könsroller och krigföring. Larsdotter berättar om kvinnor som på olika sätt deltagit i krig, från 1600-tal till 1900-tal.  När? Torsdag 6 april kl 18.00-20.00 Var? Historiskan, Systerskapet AB, Bergsgatan 2, Malmö Hur? Entré 120, köp biljetter på denna länk.  Läs ett  Läs mer »

Bokrelease för Rom. En stads historia

5 Apr

Den eviga staden Rom Vi firar utgivningen av Eskil Fagerströms bok Rom. En stads historia på Gleerups i Lund. Varmt välkommen att fira med oss!  Akademibokhandeln Gleerups och Historiska Media bjuder in till en trevlig kväll med författarsamtal, mingel och signering. Journalisten och författaren Eskil Fagerström berättar om Roms betydande och fascinerande historia,  från den enkla  Läs mer »

Mars, 2017

Historisk afton under Malmö Litteraturfestival

29 Mar

Varmt välkommen att höra ett urval författare berätta om sina aktuella böcker. Det blir dessutom mingel och bokförsäljning. Var? Poeten på hörnet, Södra Förstadsgatan 65 B, Malmö När? Onsdag 29 mars kl 18.00-21.00 Hur? Fri entré, alla är välkomna. Anmäl dig till info@historiskamedia.se   Kvällens schema:  18.00 Lokalen öppnar, mingel med dryck och tilltugg 18.30 Daniel  Läs mer »