Arkiv | Nyheter

Hallå där, Martin Borg! Aktuell med en bok om svenska brott.

Nästan varje vecka kan vi ta del av mediarapportering om nya våldsamma brott, och detaljerna kring dem väcker ofta fasa och avsky. Vilka är det egentligen som begår allvarliga brott? Och vad säger brotten om tidsandan och det omgivande samhället? I Brotten som skakade Sverige berättar skribenten Martin Borg om femton uppmärksammade svenska brott från 1950  Läs mer »

Hallå där, Artur Szulc! Aktuell med boken Polens historia.

Hur kom det sig att du ville skriva en bok om Polens historia? – Jag har fångat upp att det finns ett sug efter en lättillgänglig översikt; särskilt som svensk turism i Polen ökar. Det finns även ett ökat politiskt intresse för Polen och min bok ger en kunskapsbas att stå på om man vill skapa sig  Läs mer »

Lyssnar du? Upptäck Historiska Medias stora utbud av ljudböcker.

Historiska Media har ett stort och uppskattat utbud av ljudböcker som finns hos de stora återförsäljarna och streamingtjänsterna. Lyssna på våra historiska fackböcker och historiska romaner hos (klicka på namnen för att komma till köpsidorna): Storytel Bookbeat Nexstory Eller köp ljudböckerna styckvis hos (klicka på namnen för att komma till köpsidorna): Adlibris Bokus

Om Kata Dalström i SVT:s Politik i bokhyllan

Författaren och historikern Gunnela Björk fångar ett extraordinärt levnadsöde. Hennes biografi om Kata Dalström skildrar en färgstark kvinna som gick sin egen väg. År 1894 anslöt sig Kata Dalström till socialdemokraterna. Uppvuxen i en högborgerlig miljö sågs hennes politiska engagemang närmast som samhällsomstörtande. Det dröjde inte länge innan Kata Dalström gav sig ut som socialistisk  Läs mer »

Hallå där, Dick Harrison! Aktuell med en ny bok om Kalmars historia.

Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. Vad är det för fynd och vad gör dem så banbrytande?  – Först och främst har man hittat så viktiga fynd på Slottsholmen att stadens äldsta historia måste skrivas om. Kalmar är mycket äldre än vi hittills trott. Det framstår nu som klart att det  Läs mer »

Årets Bok! Katherine Webbs nya roman är nominerad till priset.

Katherine Webb har fångat en hel värld med sina stämningsfulla romaner. Den 25:e april offentliggjorde Bonniers bokklubbar att hennes senaste roman Italienska nätter är nominerad till priset Årets bok! I slutet av maj kommer Katherine Webb till Sverige för att möta press och läsare. Med tidigare titlar som Carolines arv och En sång från havet har engelska författaren Katherine Webb gjort succé hos  Läs mer »

Hallå där, Erika Olofsson Liljedahl! Aktuell med en imponerande romandebut.

Ett romanmanus skickades spontant till förlaget, och vår förläggare Lena tyckte vid första anblick att det verkade lovande. En kväll tog hon med sig manuset hem för att börja läsa. Hon började … och kunde INTE sluta.  Sedan gick det snabbt. Fler på förlaget läste manuset, och alla drogs vi in i historien, berördes av  Läs mer »

Hallå där, Katarina Harrison Lindbergh! Aktuell med boken Nordisk mytologi.

Få böcker är lika fulla av dramatik, svek, kärlek, krig och oväntade vändningar som denna. I Nordisk mytologi – från A till Ö får vi en spännande, kunnig och översiktlig inblick i den nordiska sagovärlden och mytologin. Vi ställde några snabba frågor till författaren Katarina Harrison Lindbergh! Varför blev du intresserad av nordisk mytologi? – Mitt intresse väcktes redan som liten. Jag  Läs mer »

Historiska Media på bokmässan 2016

Missade du våra författares framträdanden under förra årets bokmässa? Misströsta ej! Nu kan du lyssna på dem via ljudupptagningar på länkarna nedan! Stormän i politiken med Dag Sebastian Ahlander och Yrsa Stenius.  Uppdelningen av Mellanöstern med Ingmar Karlsson.  Att göra historien levande i romanform med Maria Gustavsdotter och Göran Redin. Sydafrikas moderna historia med Andreas  Läs mer »

Ny biografi om Gustaf Mannerheim nominerad till Stora Fackbokspriset

Vi gratulerar författaren Dag Sebastian Ahlander vars nya biografi är nominerad till Stora Fackbokspriset! Stora Fackbokspriset på 125 000 kronor är Sveriges största fackbokspris och det delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Om boken:  Gustaf Mannerheim hade kämpat sig igenom familjekatastrofer, en svår uppväxt, ekonomiska bekymmer och gjort karriär som general i  Läs mer »