Arkiv | Nyheter

Hello there, Antony Beevor!

How come you wanted to write a book about Arnhem?   – The British have always had a fondness for heroic failure, and this exasperated me. The disaster was concealed by myths afterwards. I was also irritated by the way the way many previous writers had tried to suggest that only if this or that had  Läs mer »

Erik Åsard gästar SVT Politik i bokhyllan

Högaktuell läsning inför det ovissa och spännande valet 2018. Hur säljer dagens svenska partiledare in sina politiska budskap? Vad karaktäriserar deras språk? Vilka berättelser om Sverige och världen använder de, och vilka bilder och myter? Vilka är partiledarnas styrkor och svagheter som talare? I Politik och retorik skärskådar statsvetaren Erik Åsard partiledarnas tal, med avseende på  Läs mer »

Hallå där, Dick Harrison!

Vad fick dig att vilja skriva ett nytt standard om England? – Jag bodde i London under ett år på 90-talet och har förlagt mycket av min forskning till Englands förflutna. Förläggarna på Historiska Media har länge pratat om att de önskat en bok om landet. Och jag har ju bott där, och forskat om landet, och  Läs mer »

Nu lanserar vi Historia Nu – en podcast för historieälskare

Onsdag 16 maj är det premiär för podcasten Historia Nu. Bakom satsningen står förlaget Historiska Media som nu breddar sin verksamhet för att nå ut till både befintliga och nya målgrupper. Varje vecka sänds nya samtal om historiska händelser och personer samt aktuell forskning. Programledare är Urban Lindstedt, historiekunnig journalist som även driver podcasten eHandelstrender.  Läs mer »

GDPR: Tryggare hantering av personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 kommer hela EU ha en ny gemensam lag om behandling av persondata, den så kallade dataskyddsförordningen, GDPR. Syftet är att stärka skyddet av enskilda personers personuppgifter. Mycket i den nya lagen är likt den tidigare Personuppgiftslagen, men kraven på hur företag får hantera dina personuppgifter har skärpts.  Med  Läs mer »

Vinnare av Svensk Bokkonst 2017

Fotoboken TIME/LIGHT/LOVE blev vinnare i tävlingen Svensk Bokkonst 2017 med följande motivering:  »Fängslande porträttsamling som i ett vänligt format lyfter fram en svensk bildskatt. God formgivning, utmärkt repro och tryck. Det bestrukna, lite tonade papperet ger ett extra djup åt bildernas gråskalor. Porträttfotografits historia tecknas med hjälp av ett relevant och varsamt hanterat urval som  Läs mer »

Hallå där, Set Mattsson! Aktuell med Kvinnan vid kanalen.

I din nya bok Kvinnan vid kanalen får vi på nytt möta kriminalöverkonstapel Douglas Palm i Malmö, men nu har vi lämnat 40-talet bakom oss och handlingen utspelar sig i början av 50-talet. Hur kommer det sig att du valde att göra ett litet hopp framåt i tiden? – Tiden står aldrig stilla, inte ens för romankaraktärer.  Läs mer »

Sprickor i järnridån nominerad till Årets Bok om Svensk Historia

Årets bok om svensk historia? Wilhelm Agrells kritikerrosade bok Sprickor i järnridån är nominerad till priset Årets bok om svensk historia 2017. Väldigt välförtjänt tycker vi! Håller du med? Gå gärna in och rösta på boken via denna länk. Köp boken här!

Hallå där, Ingmar Karlsson! Aktuell med boken De små folkens historia.

Författaren och tidigare diplomaten Ingmar Karlsson har under senare år skrivit ett flertal uppmärksammade böcker om Mellanösterns historia. Våren 2018 är han aktuell med boken De små folkens historia som skildrar Europas minoriteter. Vi passade på att ställa några frågor till Ingmar om den nya boken!  Hur kom det sig att du ville skriva en  Läs mer »

Stora Ljudbokspriset! Tre av förlagets romaner är nominerade.