101 historiska hjältar, e-bok

Brian Palmer, Ola Larsmo

»En inspirerande bok.« Ingalill Mosander, Aftonbladet

»Stilen i boken är utmärkt … Läs och inspireras.« Upsala Nya Tidning

Äntligen kommer en ny del i vår populära serie! Denna gång är det 101 hjältar som skildras på ett fascinerande, lättfattligt och lärorikt vis.

Vi känner alla till namn som Gandhi och Raoul Wallenberg. Men har du hört talas om Wesley Autrey, byggnadsarbetaren som en dag kastade sig framför tåget för att rädda en okänd mans liv? Eller journalisten och samhällskritikern Amira Hass, som flyttade från Israel till Västbanken för att rapportera om och dela de ockuperade palestiniernas vardag. Vad har dessa människor gemensamt med franska flyktingsmugglare under andra världskriget och medborgarrättskämpar i amerikanska Södern? Alla har de valt att med det egna livet som insats ta ställning för det man anser är viktigt och rätt. Alla är de hjältar.

101 historiska hjältar är Ola Larsmos och Brian Palmers engagerade och dramatiska porträtt av etthundraen hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter i Östeuropa, Afrika, Sydamerika – och i Sverige.

Om författarna

Brian Palmer

Brian Palmer

Brian Palmer är ursprungligen från New York och fick under sin tid vid Harvard University utmärkelsen som årets mest populäre föreläsare. Han har under en längre tid profilerat sig som framstående forskare inom området ”socialt handlande.” I dag är han verksam som socialantropolog vid Uppsala universitet. Foto: Brian Palmer t.h och medförfattaren Ola Larsmo t.v.  Läs mer »

Ola Larsmo

Ola Larsmo

Ola Larsmo är författare, litteraturkritiker och ordförande i Svenska PEN. Han har tidigare gett ut romaner, novellsamlingar och essäböcker, senast Förrädare (2012), en roman om spionage i Sverige under andra världskriget. Foto: Ola Larsmo t.v och medförfattaren Brian Palmer t.h. Fotograf Jörgen Rindstedt. Webbsida: olalarsmo.com

101 historiska hjältar, e-bok
Titel101 historiska hjältar, e-bok
FörfattareBrian Palmer, Ola Larsmo
Boktyp
Ämne, , , ,
ISBN9789175450872
Sidantal224
Utgiven2013
OmslagCurt Designbyrå