101 historiska svenskar

Sara Griberg, Lars Edling

Framstående svenskar från Birger Jarl till Anna Lindh.

Visste du att den svenska sångerskan Jenny Lind upplevde en närmast fanatisk idoldyrkan i London? Eller att kung Karl XIV Johan aldrig lärde sig att tala svenska?

101 historiska svenskar tar med läsaren på en spännande resa genom 800 år av historia. Vi får möta en brokig och fascinerande skara människor, allt från författare och uppfinnare till idrottsmän och politiker. Även några bovar finns med.

Pärlbandet av porträtt skapar tillsammans en berättelse om Sverige, från medeltid fram till våra dagar. Boken ingår i den populära serien 101 historiska … och är skriven av journalisterna Sara Griberg och Lars Edling.

Pressröster om boken: 

»101 utmärkta minibiografier … författarna har gjort ett gediget arbete.« Ölandsbladet

»Boken är trevligt skriven och vänder sig till alla kategorier av läsare med intresse för personhistoria.« Bibliotekstjänst

»Behövs det en sådan här bok, när det är så lätt att finna information i dagens datavärld? Ja – det gör det. Författarna har genom hårt researcharbete plockat ut intressanta och bortglömda personer och återgett deras livsberättelser i minibiografier. Boken är lättläst och väcker intresse.« Östersunds-Posten

Om författarna

Sara Griberg

Sara Griberg

Sara Griberg är frilansskribent och har under många år medverkat i Allt om Historia och Populär Historia. Hon har skrivit resereportage för en rad olika publikationer. Till hennes produktion hör också bilderboken Födelsedagskalaset (Rabén och Sjögren 1996) och reseguiden Se Egypten (Carlssons förlag 2010). I bagaget finns dessutom universitetsstudier i historia och arkeologi. Hösten 2016  Läs mer »

Lars Edling

Lars Edling

Lars Edling har varit verksam som frilansjournalist sedan 1991. Han har skrivit hundratals artiklar för en mängd publikationer över hela Norden i ämnen som pedagogik, resor, miljö, film, teater och historia. Edling har gett ut boken Reagera när kompisen missbrukar droger (Ekelunds förlag 1993) samt Kompissamtal (Ekelunds förlag 1995), en bok om konfliktlösning i klassen.  Läs mer »

101 historiska svenskar Läs ett smakprov
Titel101 historiska svenskar
FörfattareSara Griberg, Lars Edling
Ämne, , , , , , , ,
ISBN9789175452913
Sidantal320
Utgiven2016
OmslagMiroslav Sokcic
Pris199 kr