Afrika vänder, pocket

Sten Rylander

»En mycket läsvärd bok om Afrika.« Bibliotekstjänst

»Ger en värdefull bild av hur Afrika av idag ser ut.« Frisinnad Tidskrift

För ett par decennier sedan var bilden av  Afrika präglad av krig, svältkatastrofer och larmrapporter om aids. I dag är bilden av kontinenten en annan. Analytiker talar om snabb ekonomisk tillväxt och större politisk stabilitet. Afrika har blivit en kontinent av möjligheter. Vad ligger bakom denna vändning?

Den tidigare ambassadören Sten Rylander har i över trettio år följt den afrikanska utvecklingen på nära håll. Han menar att kontinenten har stor framtidspotential i kraft av rika naturresurser och en växande konsumentmarknad. Samtidigt är fattigdomen fortfarande utbredd och inkomstklyftorna ökar. I Afrika vänder analyserar Sten Rylander på ett kunnigt och inspirerande vis kontinentens möjligheter och utmaningar.

Sten Rylander har tidigare skrivit den kritikerrosade biografin Nelson Mandela(2012).

»En bok byggd på respektingivande erfarenhet … författaren förmedlar lojalitet, engagemang och oro, men undviker romantisering och demonisering.« Upsala Nya Tidning

»Att Rylander känner sitt Afrika råder inga tvivel om och boken får mig att vilja ha mer, att få djupdyka i varje område som tas upp.« Amnesty Press

Om författaren

Sten Rylander

Sten Rylander

Sten Rylander har arbetat i och med Afrika i mer än trettio år, och som Sveriges ambassadör har han följt den afrikanska utvecklingen på nära håll. Han var Sida-chef i Botswana och Lesotho 1979-82 och svensk ambassadör i Angola 1985-88, Namibia 1990-95, Tanzania 1998-2003 och Zimbabwe 2006-2010. Han var Afrikachef på Sida 1995-98 och dialogambassadör  Läs mer »

Afrika vänder, pocket
TitelAfrika vänder, pocket
FörfattareSten Rylander
Boktyp
Ämne,
ISBN9789175452838
Sidantal176
Utgiven2015
Pris59 kr