Pressinformation:
Banditer, e-bok

En historia om hämnd, heder och desperados

Maud Webster

Maud Webster, författare till den kritikerrosade Maffians värld , skriver nu historien om banditer och desperados.

På Sicilien, Korsika och Sardinen har det genom åren spelats upp fruktansvärda scener när människor tagit rättvisan i egna händer för att utkräva hämnd eller upprätthålla sin heder, ofta med mord som följd.

Medan maffian fortfarande har tusentals medlemmar, finns det nästan inga banditer kvar. I jämförelse med maffians genomgripande samhällspåverkan och spektakulära attentat kan banditernas historia vid första anblicken tyckas blek: banditerna har verkat i tysthet och ofta levt fattigt och oglamoröst. Men de representerar något som mafiosi inte gör – drömmen om frihet.

Därför har människor genom tiderna fascinerats av banditer och deras okuvliga stolthet, egensinne, styrka – och deras öden och äventyr, verkliga eller inte. Den spännande och välskrivna Banditer handlar om verklighetens Zorro och Robin Hood.

TitelBanditer, e-bok: En historia om hämnd, heder och desperados
FörfattareMaud Webster
Boktyp
Ämne
ISBN978-91-87263-77-4
Sidantal192
Utgiven2012

Om författaren

Maud Webster

Maud Webster

Maud Webster är historiker och författare. I dag är hon bosatt i Skellefteå men har tidigare bott i Italien där hon bland annat har arbetat som arkeolog. På Historiska Media har hon gett ut Maffians värld. Historien om Cosa Nostra (2003), Roms vatten. Från antiken till idag (2005), Döden i Rom (2006) och Banditer (2008).  Läs mer »

Banditer, e-bok

Första recensionsdatum: 28 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild