Pressinformation:
Befriaren, pocket

Alex Kershaw

»Viktig och läsvärd krigsbiografi.« Corren

Den bästsäljande historikern Alex Kershaw har skrivit en enastående skildring av soldaten Felix Sparks ofattbara öde.

Den amerikanske officeren Felix Sparks livsöde är exceptionellt. Under 500 dagar stred han sig genom Europa. Han kämpade mot tyskarna på Sicilien, deltog i de blodiga striderna i Italien samt i invasionen av Frankrike och vid Ardenneroffensiven.

Men kampen tog inte slut där. På väg mot München, nazismens födelsestad, fick Sparks och hans förband order om att bege sig till koncentrationslägret Dachau. Han blev en av de första som upptäckte den mänskliga tragedin bakom lägrets grindar.

Den bästsäljande historikern Alex Kershaw har skrivit en enastående skildring av soldaten Felix Sparks ofattbara öde. Hans 500 dagar i strid sammanfaller med den tid det tog att befria Europa från nazismen.

Pressröster om boken:

»Det har blivit en fascinerande och gripande skildring av en fattig ung mans uppväxt och hans liv i armén.« Dast Magazine

»De målande beskrivningarna är realistiska, och som läsare känner man sig nästan närvarande på Siciliens stränder och längs vägen upp till koncentrationslägret Dachau. Militärhistoriskt intresserade har här en välskriven och fascinerande läsning, och det gäller även de som gillar biografier!« Bibliotekstjänst

»Boken är mycket läsvärd och ger kunskap och perspektiv på historiens hittills största konflikt.« Hemmets vän

TitelBefriaren, pocket
FörfattareAlex Kershaw
Boktyp
Ämne, , , ,
ISBN89175457086
Sidantal400
Utgiven2018
Pris59 kr

Om författaren

Alex Kershaw

Alex Kershaw

Alex Kershaw är född i England och har studerat historia i Oxford. Han skrev för The Guardian och The Sunday Times innan han flyttade till USA 1994. Han har sedan dess skrivit sex böcker, varav fem handlar om andra världskriget. Hans The Longest Winter har blivit en internationell bästsäljare och sålt i över 100 000  Läs mer »

Befriaren, pocket

Första recensionsdatum: 18 juli 2018

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild