En hund begraven, pocket

Hundtrilogin del 2

Reidar Jönsson

»En av de mest lysande litterära prestationerna i modern tid.« Los Angeles Times

»En hund begraven är både djärvare tänkt och sinnrikare komponerad än föregångaren.« Svenska Dagbladet

Pojken från Mitt liv som hund har blivit en ung man och gör akademisk karriär under namnet Ingemar Rutger. För att blidka sin hustru Louise – som hotar med skilsmässa – följer Ingemar med henne till Algeriet.

För att försvara sitt manliga tillkortakommande berättar Ingemar under resan om sin tid som sjöman. Vad som är sant och vad som är lögn av Ingemars skrönor är svårt att veta. Hur gick det egentligen till när Ingemar mötte sin frånvarande far på floden Niger? Och vad gjorde avsaknaden av en fader för Ingemars egen identitet?

En hund begraven är en mästerlig berättelse om att se sitt förflutna i nytt ljus för att våga navigera vidare. Den utgör andra delen i Reidar Jönssons hyllade Hundtrilogi.

Fler pressröster om boken: 

»Upprepar sitt konststycke från Mitt liv som hund. När man läser honom tänker man ömsom på Joseph Conrad och ömsom på Harry Martinsson och ändå blir han hela tiden sig själv, Reidar Jönsson.« Göteborgs-Posten

»Ett läsäventyr med sjömansskrönans fläkt.« Upsala Nya Tidning

»En betydande roman … Brokig, uppsluppen, utmanande.« Aftonbladet

Om författaren

Reidar Jönsson

Reidar Jönsson

Författaren bakom Mitt liv som hund fortsätter att briljera Reidar Jönsson debuterade som författare 1969 med romanen Endast för vita. Några år senare etablerade han sig som författare och dramatiker i Sverige. Med boken och filmen Mitt liv som hund fick han sitt internationella genombrott. Filmen belönades med två Guldbaggar, en Golden Globe samt två  Läs mer »

En hund begraven, pocket
TitelEn hund begraven, pocket: Hundtrilogin del 2
FörfattareReidar Jönsson
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789175454122
Sidantal300
Utgiven2016
OmslagNils Olsson, OINK
Pris59 kr