Pressinformation:
Hillary Rodham Clinton, pocket

Erik Åsard

»En kunnig och välstrukturerad bild av Hillary Clintons liv och ideal.« Svenska Dagbladet 

»Pedagogiskt. Erik Åsards biografi är en grundkurs i USA:s politiska system.« Dagens Nyheter

»Läsvärd och initierad skildring av det politiska livets förutsättningar och spelregler i USA.« Helsingborgs Dagblad

»Klokt och balanserat.« Åsa Linderborg, Aftonbladet

»Erik Åsard är en skicklig och kunnig skribent, professor i nordamerikastudier på Uppsala universitet, och han lyckas göra berättelsen om världens kanske mest kända kvinna riktigt rolig att läsa.« Västerviks-tidningen

Hillary Rodham Clinton är ett unikum, ett politiskt fenomen. Med åtta års erfarenhet av Vita huset och en framgångsrik karriär som senator bakom sig, kan få slå henne på fingrarna när det gäller politisk erfarenhet. Det är ingen överdrift att kalla henne för såväl den mest avskydda som den mest beundrade politikern i USA.

Erik Åsard har följt Hillary Rodham Clintons karriär ända sedan hon 1993 blev nationens första dam. Det stod tidigt klart för honom att hon förr eller senare skulle konkurrera om posten som demokraternas presidentkandidat. Men vilka möjligheter har Rodham Clinton egentligen att förverkliga sina mål?

I sin biografi ger Erik Åsard den samhällsintresserade ett utmärkt tillfälle att själv bilda sig en uppfattning om Hillary Rodham Clintons avsikter och utsikter. Det är ett initierat och personligt porträtt av en världspolitiker, skrivet av en av Sveriges främsta USA-kännare.

Pocketutgåvan innehåller nyskrivet förord och ett nytt kapitel!

TitelHillary Rodham Clinton, pocket
FörfattareErik Åsard
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175451091
Sidantal300
Utgiven2014
Pris59 kr

Om författaren

Erik Åsard

Erik Åsard

Erik Åsard är professor emeritus i nordamerikastudier med inriktning mot statskunskap. 2018 är han aktuell med boken Politik och retorik. Svenska partiledare i talarstolen. Åsard är en av landets främsta USA-kännare och var under 25 år föreståndare för Svenska Institutet för Nordamerikastudier (SINAS) vid engelska institutionen, Uppsala universitet. På Historiska Media har Erik Åsard tidigare utgivit böckerna  Läs mer »

Hillary Rodham Clinton, pocket

Första recensionsdatum: 28 februari 2014

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild