Någonstans brister himlen

Erika Olofsson Liljedahl

»En riktig bladvändare. Språket, handlingen, karaktärerna,  ja allt … En imponerande debutroman, så välskriven och känslofull.« Akademibokhandeln Vängåvan 

Bohuslän, sent 1920-tal. Trettonårige Elis och hans familj lever ett hårt och enkelt liv som fiskare. Arbetet är slitigt och dagarna förutsägbara. När Elis äldre syster en dag försvinner uppdagas också en mörk familjehemlighet.

Elis hela värld rämnar, och han tar ett drastiskt beslut. Han plockar på sig familjens få slantar och lämnar barndomens saltstänkta klippor bakom sig.

Någonstans brister himlen är både ett tätt familjedrama och en gripande uppväxtskildring. Men det är också en berättelse om ett Sverige i förändring, om framtidstro och modernisering, och om dem som hamnar på efterkälken.

Erika Olofsson Liljedahl är bibliotekarie och har studerat vid Lunds författarskola. Detta är hennes imponerande debutroman.

Om författaren

Erika Olofsson Liljedahl

Erika Olofsson Liljedahl

Hon har skrivit en vacker romandebut som imponerar  Erika Olofsson Liljedahl (född 1982) är uppvuxen vid havet i Höganäs men bor sedan en längre tid på den skånska slätten. Hon är utbildad bibliotekarie och arbetar på ett skolbibliotek i Lunds kommun. Skrivardrömmen tog Erika Olofsson Liljedahl till Lunds universitets författarskola åren 2013-2015. Där påbörjade hon arbetet  Läs mer »

Någonstans brister himlen Läs ett smakprov
TitelNågonstans brister himlen
FörfattareErika Olofsson Liljedahl
Ämne,
ISBN9789175454696
Sidantal330
Utgiven2017
OmslagMystical Garden Design
Pris198 kr