Norrsken, pocket

Systrarna Stiernfors del 1

Frida Skybäck

Utkommer 2018-08-20

Romantiskt drama i svensk herrgårdsmiljö!

Norrsken är första delen i serien Systrarna Stiernfors, skriven av den uppskattade författaren Frida Skybäck.

Vi kommer att få följa systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne. Likt en modern Jane Austen skildrar Frida Skybäck de tre systrarna och deras kärlekar, glädjeämnen och problem under 1800-talets mitt.

Den äldsta systern Cecilia Stiernfors återvänder hem till Rosenlund efter en lång tids frånvaro. Var hon egentligen har varit och vad hon har gjort är höljt i dunkel, men hon är inte längre densamma. Djupt olycklig drar hon sig undan, skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth var tidigare hennes förtrogna men har nu allierat sig med den yngsta, utlevande och provokativa systern Amelie.

Den enda ljuspunkten är lillebror Benjamin, som är ensam arvinge till gården. Föräldrarna är ivriga att få äldsta dottern bortgift och hittar en lämplig kandidat i den franskättade adelsmannen Jacques Rousseau. Cecilia tvingas in i ett äktenskap med en man hon inte älskar. För vad är alternativet om hon inte gifter sig? Och vad vill egentligen Ludvig som plötsligt dyker upp? Cecilia vet inte längre vad hon känner när hon återser ungdomskärleken som reste till Italien och sedan aldrig hörde av sig.

Norrsken är en stämningsfull och gripande skildring av en ung 1800-talskvinnas begränsade möjligheter att bestämma över sitt eget liv. Ett romantiskt drama för alla som älskar Downton Abbey och systrarna Brontë.

Om författaren

Frida Skybäck

Frida Skybäck

Författaren Frida Skybäck, född 1980, skriver framförallt historiska romaner. Hennes serie om systrarna Stiernfors i 1800-talets Lund har nått ut till en stor skara läsare. Hösten 2018 är hon aktuell med den tredje delen, Midnattssol. Frida Skybäck har tidigare arbetat som historie- och språklärare, men numera ägnar hon sig åt sitt skrivande på heltid. Hon  Läs mer »

Norrsken, pocket
TitelNorrsken, pocket: Systrarna Stiernfors del 1
FörfattareFrida Skybäck
Boktyp
Ämne,
ISBN9789175458069
Sidantal317
Utkommer20 augusti 2018
Pris59 kr