Politik och retorik

Svenska partiledare i talarstolen

Erik Åsard

»En ny och högst angelägen bok.« Per T Ohlsson, Sydsvenskan

Högaktuell läsning inför det ovissa och spännande valet 2018.

Hur säljer dagens svenska partiledare in sina politiska budskap? Vad karaktäriserar deras språk? Vilka berättelser om Sverige och världen använder de, och vilka bilder och myter? Vilka är partiledarnas styrkor och svagheter som talare?

I Politik och retorik skärskådar statsvetaren Erik Åsard partiledarnas tal, med avseende på såväl språket som det politiska innehållet. Genom sitt unika dubbla fokus är boken den ideala vägledningen för alla med intresse för dagens politiska retorik.

Fler pressröster om boken: 

»Valrörelsen inför valet 2018 är nära och Åsards bok är en bra förberedelse för alla som är intresserade av politik och vill lyssna på vad de olika partiledarna har att säga 2018.« Hemmets vän 

»Välskriven … riktar sig till alla som intresserar sig djupare för svensk politik och politikernas personliga talekonst.« Bibliotekstjänst

»En imponerande, beundransvärd bok … spänstigt och tydligt skriven.« Professor Christer Åsberg

Om författaren

Erik Åsard

Erik Åsard

Erik Åsard är professor emeritus i nordamerikastudier med inriktning mot statskunskap. 2018 är han aktuell med boken Politik och retorik. Svenska partiledare i talarstolen. Åsard är en av landets främsta USA-kännare och var under 25 år föreståndare för Svenska Institutet för Nordamerikastudier (SINAS) vid engelska institutionen, Uppsala universitet. På Historiska Media har Erik Åsard tidigare utgivit böckerna  Läs mer »

Politik och retorik Läs ett smakprov
TitelPolitik och retorik: Svenska partiledare i talarstolen
FörfattareErik Åsard
Ämne,
ISBN9789175455839
Sidantal350
Utgiven2018
Pris209 kr