Sigrids hemlighet, pocket

Släkten del 2

Karin Wahlberg

Andra delen i vår populära historiska romanserie Släkten!

Sigrids hemlighet är en gripande berättelse om en ung kvinnas uppväxt i en dramatisk tid, om kärleken mellan barn och föräldrar och rädslan att förlora sina nära och kära. Karin Wahlberg har skrivit en medryckande och finstämd historisk roman om livet kring Mälaren på 1000-talet e Kr  på tröskeln mellan vikingatid och medeltid.

Det är en vacker vårmorgon, ovanligt varm för årstiden, solen skiner och himlen är klarblå. Men luften vibrerar av oro. Sigrid vet inte vad det beror på, bara att det handlar om mor, som ligger i födslovåndor. Hennes plågade skrik har hörts hela natten och Sigrid hade blivit tillsagd att se efter sin lillebror. När Sigrid vaknar är han borta och trots att hon frågar både trälar och husfolk hittar hon honom ingenstans.

Förtvivlan sliter i börstet och när Sigrid äntligen hör broderns röst bryr hon sig inte om att ljudet kommer från skogen, den mörka och farliga. I bara särk och utan något på fötterna springer hon genom snåren, bort från tryggheten på gården och in i skogen. Där hittar hon till slut brodern. Men det är också där Sigrid råkar ut för något, något fruktansvärt som hon aldrig berättar om. Händelsen förändrar hela Sigrids liv, men är för alltid hennes hemlighet.

Om författaren

Karin Wahlberg

Karin Wahlberg

Karin Wahlberg föddes 1950 och växte upp i Kalmar. Hon har varit specialist i gynekologi och obstetrik (förlossningsvård) sedan 1999. 51 år gammal debuterade Karin Wahlberg som författare med kriminalromanen Sista jouren (2001). Hennes deckare har gjort succé och hon har belönats med flera guldpocket för sina försäljningsframgångar. På Historiska Media har hon skrivit den  Läs mer »

Sigrids hemlighet, pocket
TitelSigrids hemlighet, pocket: Släkten del 2
FörfattareKarin Wahlberg
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789175453750
Sidantal320
Utgiven2015
Pris59 kr