Soldat i Waffen-SS, storpocket

Johann Voss

En sann och dramatisk historia om en ung soldat under andra världskriget!

Detta är en personlig skildring av den unge soldaten Johann Voss krigsår under andra världskriget. År 1943, vid 17 års ålder, går Voss med i Waffen-SS och hamnar sedan som kulspruteskytt i de arktiska områdena i Sovjetunionen och Finland.

Läsaren får följa honom och hans kamraters vedermödor i det kalla och karga klimatet. Efter stilleståndet mellan Finland och Sovjetunionen i september 1944 förflyttas han till västfronten. Där strider han fram till krigsslutet i maj 1945 då han hamnar i amerikansk fångenskap.

Detta är en stark skildring av en ungs man brinnande idealism att få tjäna sitt land och hur denna idealism efter hand slås i spillror. Rädsla, förnedring och död kantar hans väg fram till det nesliga krigsslutet i maj 1945. Hans världsbild rasar samman då det efter kriget uppdagas att Waffen-SS varit inblandat i den systematiska judeutrotningen.

»Soldat i Waffen-SS har ett stort värde genom det grodperspektiv av kriget och Tredje riket som förmedlas … Den visar att männen inom SS inte var födda till monster.« Svenska Dagbladet

»I den välskrivna Soldat i Waffen-SS delges man en initierad skildring av krigshelvetet.« Gefle Dagblad

Om författaren

Soldat i Waffen-SS, storpocket
TitelSoldat i Waffen-SS, storpocket
FörfattareJohann Voss
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175453712
Sidantal290
Utgiven2016
Kampanjpris59 kr 109 kr