Stjärnskådaren, e-bok

Tomas Blom

Den unge pojken Johannes kommer till Gustav Vasas hov som uppvaktande småsven till prinsarna Erik och Johan. Dit kommer även hans halvbror Henrik och båda tjänar de senare under den nyblivne kung Erik. Brödernas liv kantas av dramatiska och avgörande händelser, som med tiden obevekligen kommer att göra dem till fiender. Som offer för makthungriga härskares ambitioner försöker de behålla sin värdighet, bevara sina drömmar och helt enkelt överleva.

Stjärnskådaren är den fristående uppföljaren till Uppkomlingen, som även den utspelar sig under Gustav Vasas och hans söners omvälvande tid vid makten. Verklighetens historiska namn lever sida vid sida med fiktiva personer.

»När jag förra året läste Tomas Bloms bok Uppkomlingen blev jag mycket förtjust och såg fram emot nästa bok i serien. När nu andra delenStjärnskådaren kom blev jag inte besviken … Boken ger en intressant bild av Vasafamiljen under 1550- och 1560-talen och jag tycker den är mycket läsvärd.« Bloggen Bokparet

Om författaren

Tomas Blom

Tomas Blom

Tomas Blom är skribent med en bakgrund som radioman och TV-författare. Han debuterade som romanförfattare redan 1991 med sin första historiska roman, som har följts av en stort antal böcker, såväl fack- som skönlitteratur, inte minst populärhistoriska ungdomsböcker. Detta varvat med manusmedverkan i en rad tv-serier, såsom ”Anno 1790” och ”Sveriges historia”, samt regelbundna artiklar  Läs mer »

Stjärnskådaren, e-bok
TitelStjärnskådaren, e-bok
FörfattareTomas Blom
Boktyp
Ämne,
ISBN978-91-87263-42-2
Sidantal380
Utgiven2012
OmslagMaria Jörgel Andersson