AnnaLihammerhalvfigur, FotoJohannaJeansson

Anna Lihammer

Anna Lihammer är fil. dr i Historisk arkeologi. Hon har skrivit de kritikerrosade arkeologiska skildringarna Arkeologiska upptäckter i Sverige (2010) och Vikingatidens härskare (2012). Vikingatidens härskare blev utnämnd till Årets bok om historia 2012.

I januari 2014 debuterar Anna Lihammer som skönlitterär författare med den historiska kriminalromanen Medan mörkret faller. Den blev kritikerrosad och prisbelönt som Årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin. I mars 2014 är hon aktuell med uppföljaren Än skyddar natten. 

Anna Lihammer har en egen sida på facebook tillägnad hennes bok, besök den här!

Fotograf: Johanna Jeansson

  • AnnaLihammerHelfigur
  • AnnaLihammerhalvfigur, FotoJohannaJeansson
  • AnnaLihammerPortrait, FotoJohannaJeansson
  • AnnaLihammerSmile, FotoJohannaJeansson
  • AnnaLihammerPortrait2, FotoJohannaJeansson

Böcker

ArkeologiskaUpptackteriSverige

Arkeologiska upptäckter i Sverige

Anna Lihammer

Ett vackert och fascinerande praktverk om Sveriges forntid Sverige är oerhört rikt på fornlämningar. Här samlas några av de främsta och  Läs mer »

MedanMorkerFallerURygg

Medan mörkret faller

Anna Lihammer

Utnämnd till Årets bästa deckardebut 2014 av Svenska Deckarakademin! »Anna Lihammer lyckas med bedriften att både skriva en bra deckardebut  Läs mer »

MedanMorkerFallerURygg

Medan mörkret faller, e-bok

Anna Lihammer

»Nagelbitande otäckt … Anna Lihammer har gjort ett gediget grävande i tiden och platsen … en berättelse som sätter Uppsala  Läs mer »

Vikingatidens härskare

Vikingatidens härskare

Anna Lihammer

Årets bok om svensk historia 2012!  Var vikingarna vildsinta och farliga krigare som reste på plundringståg i mäktiga skepp? Vilka  Läs mer »

AnSkyddarNatten

Än skyddar natten

Anna Lihammer

Den fristående uppföljaren till Anna Lihammers hyllade deckardebut! Nazisterna stärker sin makt i Tyskland, och år 1935 inför Hitler antisemitiska  Läs mer »