9 Dec

Boksignering: Sagan om ägget. En kulturhistoria.

Ägget naturens mirakelförpackning. Gynekologen och professorn Nils-Otto Sjöberg har ägnat mer än femtio år åt att utforska livets början, fruktbarheten och födelsen. Hans fascination omfattar även äggets betydelse inom kulturhistorien, folkloristiken, religionen, gastronomin och konsthistorien.  I den vackra och rikt illustrerade boken Sagan om ägget får vi ta del av hans fängslande efterforskningar i ämnet. Ta chansen att få boken signerad!

Var? Akademibokhandeln Gleerups, Stortorget, Lund
När? Lördag 9 december 12.00-14.00

Sagt om boken:

»Nils-Otto Sjöbergs Sagan om ägget är en kulturhistoria som tar ett helhetsgrepp på äggets centrala roll i både natur och kultur … boken infriar sin underrubrik, ”En kulturhistoria”. Författaren är faktiskt något så ovanligt som en renässansmänniska i vår egen tid. Här möts medicin och humaniora, konst och läkekonst, i speglande samspel.« Svenska Dagbladet

Köp boken här för endast 229:-

NilsOttoSjöbergMÄgg,FotoPerLindströmOmslag_SaganOmÄgget_final_170505.indd

Kalenderdatum: 9 dec 2017, 12:00