27 Jan

Förintelsens minnesdag: Artur Szulc berättar om förintelseläger i skuggan av Auschwitz

När och hur fattades besluten att anlägga särskilda förintelseläger? Artur Szulc är en populärhistorisk författare som speciellt gjort sig känd som en skildrare av nazismens brott under andra världskriget samt Polens historia. En av hans böcker heter I skuggan av Auschwitz. Den har beskrivits som en skakande historia om fyra förintelseläger och två koncentrationsläger som tillsammans krävde över två miljoner människoliv. Göteborgsposten skriver i en recension: ”En lika förfärlig som nödvändig kartläggning av fasans tid…”

Var? Västerås stadsbibliotek, hörsalen.
När? Lördag 27 januari kl 13.30
Hur? Fri entré! Alla är välkomna.

Köp I skuggan av Auschwitz som pocket för endast 59:-

ISkugganAvAuschwitzPKT-519x800ArturSzulc,FotoRobertFarmer

Kalenderdatum: 27 jan 2018, 13:30