25 Apr

Bokprat: Sanimir Resic om Jugoslaviens historia

Välkommen till en författarträff om boken Jugoslaviens undergång

Det var ett yrvaket och oförstående Europa som 1991 såg konflikterna blossa upp i Jugoslavien. Hur kunde detta ske? Koncentrationsläger, etnisk rensning och folkmord var illdåd som inte längre hörde hemma i ett välmående Europa.

Historikern Sanimir Resic berättar initierat om Jugoslaviens undergång, de brutala krigen och krigsförbrytelserna som ägde rum på 1990-talet, från Slovenien 1991 till Kosovo 1999. Resic skildrar även fredsprocessen och framtidsutsikterna för de nya stater som reste sig ur askan.

Sanimir Resic är historiker, docent och undervisar i Europastudier vid Lunds universitet (LU). Han har innehaft en rad högskolepolitiska uppdrag, prefekt för Språk- och litteraturcentrum vid LU, rektor för Högskolan Kristianstad och senast prodekanus för fakulteten för Humaniora och Teologi vid LU. Resic föddes i Split i Kroatien 1964 och kom till Sverige som tvååring med sin bosniske far och italienskkroatiska mor.

Var? Akademibokhandeln Gleerups, Stortorget, Lund
När? Onsdag 25 april kl 18.00
Hur? Fri entré, ingen föranmälan krävs

Läs mer om boken Jugoslaviens undergång här! Och läs om författarens tidigare bok Balkans historia här. 

O_Resic_Jugoslaviens undergång_NY.inddSanimirResic2017,FotoCatarina Resic

Kalenderdatum: 25 apr 2018, 18:00