23 Aug

Bokprat & signering: Antony Beevor signerar Arnhem

Antony Beevor är en av vår tids ledande militärhistoriska författare. 2018 är han aktuell med ett nytt storverk, Arnhem. Tysklands sista segerUnder ett Sverigebesök i slutet av augusti gästar Antony Beevor Akademibokhandeln City för att presentera och signera sin bok. 

Var? Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan 28, Stockholm
När? Torsdag 23 augusti kl 12.00
Hur? Alla är välkomna! Boken finns att köpa på plats.

ArnhemDummyInternTyskUtanBlurb.inddAntonyBeevor, FotoJohnFryRED

Söndagen den 17 september 1944 luftlandsattes 10 000 allierade fallskärmssoldater bakom de tyska linjerna i Nederländerna. Målet var att säkra den viktiga bron över Rhen vid Arnhem, tillsammans med andra strategiska mål. Men Hitlers styrkor var avsevärt större än man räknat med, och kampen mot klockan blev ett faktum.

I sin nya bok, Arnhem. Tysklands sista seger, berättar Antony Beevor om den dramatiska operationen. Med inlevelse skildrar han fallskärmssoldaternas allt mer desperata situation samt de tyska belägrarnas och civilbefolkningens erfarenheter av de hårda striderna.

Antony Beevor, född 1946 och bosatt i London, har ett förflutet som brittisk officer, men hoppade av armén för att skriva på heltid. Hans böcker om Stalingrad och Berlin – Slutstriden 1945, har översatts till 30 olika språk och har i Sverige sålt över 150 000 exemplar vardera. Totalt har hans böcker sålt över en halv miljon exemplar i Sverige hittills. I juni 2012 kom hans riktiga storverk, den 1000-sidiga boken Andra världskriget. Beevor har erhållit en rad prestigefyllda priser för sitt författarskap, bland annat det mest aktade facktlitterära priset i Storbritannien, Samuel Johnson-priset. Han är hedersdoktor vid Kent University och innehar en gästprofessur vid University of London. Internationell författarscen gästades senast år 2000

 

Kalenderdatum: 23 aug 2018, 12:00