GDPR: Tryggare hantering av personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 kommer hela EU ha en ny gemensam lag om behandling av persondata, den så kallade dataskyddsförordningen, GDPR. Syftet är att stärka skyddet av enskilda personers personuppgifter. Mycket i den nya lagen är likt den tidigare Personuppgiftslagen, men kraven på hur företag får hantera dina personuppgifter har skärpts. 

Med anledning av GDPR vill vi informera dig om följande:

  • Lämnar du din e-postadress med syfte att börja prenumerera på våra nyhetsbrev eller lämnar du din postadress för att göra en bokbeställning så uppfattar vi det som att du samtycker till att vi hanterar och lagrar dessa uppgifter.
  • Det är viktigt för oss att du kan känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Historiska Media har tydliga riktlinjer för hur vi sparar personuppgifter samt hur vi använder oss av dem.
  • Historiska Media kommer aldrig att dela med sig av eller sälja dina personuppgifter till en extern part.
  • Du kan närsomhelst på egen hand avsluta en prenumeration på förlagets nyhetsbrev.
  • Vill du bli borttagen ur våra adressregister eller få information kring hur dina personuppgifter lagras är du varmt välkommen att mejla info@historiskamedia.se med dina frågor.

Info om cookies:

Historiska Media använder ibland cookies och då enbart för att göra det lättare för dig att använda webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Exempel på vad vi använder cookies till:

  • För att se vilken typ av skärm du använder (dator, läsplatta eller mobil) och utifrån detta anpassa storleken på hemsidan
  • För att spara varorna du lägger i din varukorg
  • För att popup-annonser inte ska dyka upp mer än en gång

Vad är en cookie?

En cookie är en liten mängd data som de flesta webbplatser du besöker skickar till din webbläsare och som sparas där. Oftast används cookies för att förbättra användarupplevelsen genom att komma ihåg vilket språk du vill använda, om du är inloggad, vilken skärm du använder m.m.